Welcome to Our Website

Erçetin ve Bastık farkı!

1986 yılından itibaren şarkıcı, söz yazarı, oyuncu, öğretmen ve MSG Başkanı olarak tanıdığımız Candan Erçetin, 31 Mart’taki Mahalli İdareler Seçimi’nde Beşiktaş Lütfi Banat Ortaokulu’ndaki 1245 Nolu sandıkta Sandık Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 

Yılların sanatçısının Sandık Kurulu Üyeliği sıfatına veya bu iş için YSK’dan alacağı 2 bin 88 liraya ihtiyacı mı var? 

Erçetin belli ki, bir sanatçı ve öğretmen olarak bu kamu hizmetini; Cumhuriyet, laiklik ve demokrasiye olan inancı, seçme ve seçilme hakkına duyduğu saygı için yaptı. 

Candan Erçetin, Klips ve Onlar grubunun üyesi olarak 1986’dan beri tanıdığım bir sanatçı. 

Erçetin, ‘Halley’ şarkısıyla Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edecekleri yıl ‘Klips ve Onlar’ grubunun üyeleri olarak Beşiktaş’ta kıyafet sponsoru bulmak için butik butik dolaştıklarında ne denli mütevazıysa, bugün demokrasi adına yaptığı da aynı. 

Şarkıcı, medyaya karşı soğuk ve mesafeli mi? 

Evet, ama hakkını teslim etmeme engel değil bu. 

Tek misyonu söz yazarı ve besteci üyelerinin haklarını takip etmek olan MSG’nin başkanıyken telif ödemeyen işletmelerde sahneye çıkmasını çok eleştirdim. 

Çünkü bizde eğriye eğri, doğruya doğru… 

61 yaşındaki Candan Erçetin’in sabahtan akşama kadar kendini amme hizmetine adadığı gün, 30 yaşındaki şarkıcı Zeynep Bastık ne yaptı? 

Oyunu kullanmak için Levent’teki Lütfi Banat İlkokulu’na gittiğinde kuyruğu görünce yerine asistanını sıraya soktu. “Çok sıra var, ben beklemeyeceğim, asistanımı bırakıyorum” diyen şarkıcı, şoförüyle ayrıldığı okula bilahare dönüp, oyunu kullandı. 

Erçetin’in YSK görevlisi olduğu okulda Cem Yılmaz, Murat Boz gibi ünlüler oylarını kullanmak için 45 dakika beklerken, Bastık’ın yerine asistanını dikme gerekçesine bakar mısınız? 

“Uçaktan indim, adapte olamadım. Midem kötü, kalabalık, sıramı bekledim. Oyumu kullandım.” 

Demek ki neymiş? 

“Şarkıcı milleti” deyip, herkesi aynı kefeye koymak yanlış. 

Eylemleri ve söylemlerine bakarak, her şarkıcıyı ayrı bir yere koymaktır en doğrusu. 

Her şarkıcının sanatçı olmaması gibi her sanatçının da insanlığı aynı değil çünkü. 

Emek hırsızlığıdır bu!

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı’nın çektiği video ile kendisi ve temsil ettiği makamla dalga geçen Şahan Gökbakar hakkında suç duyurusunda bulunacağını yazdım. Birçok internet sitesi yazımı kaynak gösterip, kullandı. Odatv ise emek hırsızlığı yaptı. Site, Karadağlı’nın Gökbakar için suç duyurusunda bulunacağını “Onedio’daki habere göre” diye kullandı. Onedio, “Milliyet’ten Ali Eyüboğlu’nun haberi” şeklinde verdiği halde Odatv, bunu görmezden gelip, emek gaspı yaptı. Yazımı başkasına mal eden odatv, sosyal medyadan yaptığım uyarılara rağmen yanlışını düzeltmedi.

GÜNÜN SÖZÜ

“Eski bir kuraldır; edepsizin biri eğer isterse mütevazı görünebilir, ama mütevazı biri edepsiz görünemez.” (Georg Christoph Lichtenberg)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir